Trenger Du HVAC-Hjelp? Det Finnes I Denne Artikkelen

HVAC, eller oppvarming, ventilasjon og klimaanlegg, er hvordan hjemmet ditt holder seg varmt om vinteren og kjølig om sommeren. Når du er riktig installert og vedlikeholdt, får du og familien nyte rimelige innetemperaturer hele året. Fortsett å lese denne artikkelen for råd om installasjon, oppgraderinger, vedlikehold og reparasjoner av ditt HVAC-system.

Når du har en utendørs enhet, må du holde alle planter, blomster, busker og trær minst to meter fra den. Alt som vokser inni den, enten over bakken eller til og med røtter under jorden, kan blokkere den og føre til at den går i stykker. Gi det litt pusterom.

Sørg for å sjekke fordamperspolens avløp ofte når klimaanlegget går. Hvis dette røret tar sikkerhetskopi, kan du finne vannskader på vegger, tak og gulv. Hvis du ender med mugg, er det bare å bruke en løsning av blekemiddel og vann for å rense røret.

Om vinteren kan bruk av lag spare deg massevis av penger på strømregningen. Hvis du kan installere en digital termostat som gjør huset kjøligere når du sover og varmere like før du reiser deg, kan du se betydelige besparelser på din neste regning når den kommer.

Hvis du vil slå av klimaanlegget om natten for å spare penger, bør du vurdere å sette en stående vifte ved siden av sengen din. Du kan stille den til å svinge fra tærne til hodet, blåse kjølig luft over kroppen din og la deg sove komfortabelt hele natten.

Forsikre deg om at vekselstrømmen er slått av når du ikke bruker den. Når systemet er av, vil huset bare varme opp til en viss temperatur. Hvis den står på hele dagen, vil den bekjempe varmen hele dagen, som bruker ganske mye strøm.

Bruk kalkulatorer for vekselstrømsstørrelse online for å finne ut hvilken størrelse enhet du trenger. Hvis du kjøper en enhet som er for stor, vil den ikke gjøre en effektiv jobb. Sjekk produsentens håndbok for å se hvor mye plass enheten effektivt kan kjøle seg ned.

Hvis du har et vindus klimaanlegg, må du sjekke og se om det har en energisparer-knapp. Bruk i så fall den! Dette slår av viften når enheten faktisk ikke kjøler luften, noe som kan spare deg for så mye som 30 kwh i løpet av en måned!

Enten du har et klimaanlegg i et vindu eller utenfor hjemmet, må du huske å holde det i skyggen. Jo kjøligere luften rundt den, og jo kjøligere selve kondensatoren, jo lettere blir det også å holde luften inne i hjemmet.

Som nevnt i innledningen er det hjemmets HVAC-system som lar deg nyte et jevnt innendørs temperaturområde hele året. Uansett årstid betyr riktig vedlikeholdt oppvarming, ventilasjon og klimaanlegg at du hviler komfortabelt inne. Bruk rådene fra denne artikkelen for å forsikre deg om at hjemmet holder temperaturen du ønsker.

Om HVAC